Leden van de Rekenkamer Vallei en Veluwerand beëdigd in Barneveld

De rekenkamercommissie Vallei en Veluwerand is per 1 okt 2023 officieel omgevormd tot Rekenkamer Vallei en Veluwerand. Dit was nodig vanwege de nieuwe wet Versterking decentrale rekenkamers. In de praktijk zal de werkwijze van de rekenkamer niet wijzigen. 

Door de wetswijziging was het nodig dat de raden een rekenkamer in plaats van een rekenkamercommissie instellen. De negen gemeenteraden, waar de rekenkamer voor werkt (Barneveld, Bunnik, Bunschoten, Leusden, Nijkerk, Renswoude, Woudenberg , Scherpenzeel, Zeewolde), hebben dit inmiddels gedaan.  

Als slot van dit omvormingsproces zijn de leden van de rekenkamer op 27 september 2023 benoemd en beëdigd door de burgemeester van Barneveld. De rekenkamer verwelkomt een nieuw lid, Michael Neimeijer. Tevens heeft de rekenkamer afscheid genomen van de voorzitter Jan van Zomeren, die gedurende zes jaar het voorzitterschap met grote betrokkenheid heeft ingevuld. Met ingang van 1 oktober 2023 is Mark Pen de nieuwe voorzitter van de rekenkamer Vallei en Veluwerand.